Klumpfisken

klumpfisk foto wikipediaEr identiteten bundet op på det arbejde man har, på det lokalsamfund man lever i, på den familie man er en del af eller selv har skabt? Det er vigtige spørgsmål i det moderne liv.

Men hvad sker der, hvis man er “bagud”, hvis dét der har fyldt ens liv forsvinder: Ægtefællen, livsgrundlaget. Hvad hvis ens faglige viden ikke længere er efterspurgt? Hvis man har levet for at arbejde, og istedet skal arbejde for at leve.

Man behøver ikke være fra Vandkantsdanmark for at se filmen Klumpfisken. Hovedpersonen Kesse er godt nok fisker, en af de få med egen båd, én medhjælp og rent mel i posen. Fiskermiljøet er eksotisk, men sådan fremtræder det ikke i filmen. Det er en af de fineste og ærligste skildringer af af et lille samfund, en ærlig mand og tidens ubønhørlige kværn, der kræver omstilling, omstilling, omstilling, og kan man ikke det, bliver man suget ned.

At svømme stoisk rundt og ignorere omverdenen er kun for klumpfisk, der iøvrigt udelukkende lever af gopler.

Man taler vendelbomål i filmen, men i de vigtigste scener taler man “fint”, så alle kan være med. Se filmen, den er varm og dejlig, morsom og alvorlig. God fornøjelse.klumpfisken

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s