I regn står urt og busk i skjul

WP_20140111_007 okMen tænk, at vi d. 10. januar, har en flot blomstrende kejserbusk, der dufter af nelliker. Mange år bliver første flor ødelagt af tidlig frost, og busken har så forsøgt sig igen senere. Men i år har blomsterne været meget fine, og busken har faktisk blomstret en måneds tid.

På min lille tur rundt i haven i formiddags så jeg også, at de fine nakker af erantiserne var brudt igennem det snaskede lag af brune våde blade. Meget forsigtigt stikker de nakken op først, for lige at mærke om vejret er gunstigt. Det varer nok længe, før de løfter ansigtet mod solen, især fordi der nu er varslet frost.

WP_20140111_002 ok

Juleroserne opfører sig på samme måde, først nakken, så hele blomsten, og nu gror der også en stilk frem nedenunder. Men de står dog stadig som lukkede knopper, både de hvide og de mørkerøde. Rigtigt glæde har vi først af dem til marts, hvis frosten altså ikke bliver for hård.

Det er så forårsbebuderne, men en enkelt slags sommerblomst holder stadig ud fra sidste år. De brunrøde stedmoderblomster jeg købte i april, og som blomstrede hele sommeren – tænk, de står stadig med fine blomster. De er svære at se på grund af farven, men de er der.

Hvad med vintergækkerne? Ja, her hos os kommer de først i februar. Der var ikke et eneste lille spyd at se i dag. I øvrigt hed de “sommergækker” på H.C.Andersens tid: De gækkede om, at sommeren var nær – og det var den jo ikke. Men idag er dagen tiltaget med 25 minutter, og solen stod hele 12 grader over horisonten ved middagstid. Hurra.

WP_20140111_001 ok

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s