90 år og midtpunkt

IMG_2829 -ok

Tænk at have levet i 90 år. Hvor må der være meget at huske og holde rede på. Vel ikke sært, at der kan mangle lidt arbejdshukommelse (RAM), når harddisken er fuld.

Min mor Ruth har ikke alene levet i 90 år, men bevaret nysgerrighed og humor, også selvom hun har været syg af leddegigt i mere end 1/3 af sit lange liv. Hun har: “Fulgt med, og holdt sig i enhver forstand, til stadighed og altid fra det dybe vand”. Det har været et muntert, virksomt og kunstnerisk liv på jord.

På sin fødselsdag d. 17. oktober var hun midtpunkt for familie og venner, der mødte talstærkt op til en meget hyggelig komsammen.

Vi præsenterede hendes liv i ca. 150 billeder, der kørte på storskærm ved buffeten. Det var morsomt for alle at se modens skiften i hår, kjoler og briller, og at genkende sig selv eller forældre som bipersoner i billederne.

WP_20131017_013 kopiMor sidder nu bagefter dagligt og hygger sig med billederne på en lille skærm. Det er god træning for hukommelsen og vækker gode minder. Og så kan vi andre få at vide, hvem af skolekammeraterne der havde malpropre mødre, hvad farve krigstidens rødspætteskindsandaler havde, og hvilke kjoler der kom ud af svigermors aldrig færdiggjorte projekter.

2 klasse

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s