Denne sommer har jeg haft prikbladet perikon i krydderurtehaven. De breder sig mere end villigt, og det blev til en stor dusk ved siden af den marokkanske mynte og oreganoen.
Jeg plukkede en håndfuld blomsterhoveder, og allerede efter en time i brændevin, var den røde farve trådt frem. Det bliver nok også den eneste krydderbrændevin, der sættes på flaske i år.
Vi har nemlig rigeligt til vores forbrug! Jeg har netop gennemgået og omhældt vores beholdning på rene flasker – vi har 28 forskellige, hvoraf nogle er mere end 15 år gamle.
- Granatæble
- Revling/sortebær
- Hyld, hæg, hyben, tytte- og sortebær, Rold Skov 1997
- Sandtorn, 1997
- Sorte hyben, Storebælt
- Japansk kvæde
- Abrikos
- Rønnebær, 2010
- Stevnskirsebær, haven 2004
- Paradisæble, Greve 2000
- Slåen, Agestrup 1996
- Blomme, 1993
Blomster:
- Jomfru Marias sengehalm, Næsset 1998
- Volverlej, Østerbølle Hede 2006
- Soldug, Læsø 2007
- Røllike
- Perikum, haven 2013
- Røllike, mjødurt, jomfru Marias sengehalm, Lerchenfeldt å 2011
Blade og frø:
- Standmalurt,Læsø 2007
- Rejnfan, 2006
- Kvan, 2006
- Skovmærke
- Spansk kørvel frø
Nødder, rødder, mm.
- Valnød, Svenstrup 1996 + Sæby 1999
- Tormentilrod
- Kalmus, Næsset 1998
- Propolis
Jeg har vist smagt mange af snapsene på liste, måske ikke alle lige den årgang, der er nævnt. Jeg har nydt smagsprøverne. Jeg mindes besøgende i Grindsted, hvor nyeste snaps lige skulle smages – og især tiden, da du boede på Cypernvej og jeg blev inviteret til brunkål og kryddersnaps. Absolut ingen dårlig kombination.